Taxichauffeur worden of taxibedrijf opzetten?

Om een taxibedrijf op te zetten of een taxichauffeur te worden moet je een aantal stappen ondernemen om dit te realiseren. Deze stappen komen samen in de taxiopleiding. Zo heb je een theoriegedeelte en word je ook in de praktijk getoetst. Rijschool Expert biedt jou een uitgebreide taxiopleiding aan, waarbij de noodzakelijke elementen voor een taxi licentie aanbod komen. Wij bieden een ontspannen en leuke omgeving om je te instrueren en te begeleiding in het behalen van de taxiopleiding.

Inhoud van de taxi opleiding

De taxiopleiding bestaat uit een tweeledige indeling. Je hebt als eerste een theoretische deel waarbij de volgende onderwerpen aanbod komen:

 • Administratie
 • Ritvoorbereiding
 • Verkeerswetgeving
 • Klantgerichtheid
 • Optreden bij verkeersongevallen
 • Handelen bij agressie
 • Afhandelen van klachten
 • Route en rijtijden
 • Topografische kennis van Nederland

Deze onderwerpen worden in de theorielessen behandeld om je goed voor te bereiden op de praktijk. Dat houdt in dat we jou prepareren om succesvol een taxibedrijf te starten. De opleiding heeft ten tweede een praktijk georiënteerde onderdeel die later ook geëxamineerd wordt. Wanneer je de opleiding afrondt, word je eerst op de theorie getoetst waarbij je 40 meerkeuze vragen worden voorgelegd. Je dient daar minimaal 32 vragen goed te beantwoorden. Hierna word je in de praktijkexamen beoordeeld. Je wordt dan voor een duur van 60 minuten geobserveerd, waarbij je 2 opdrachten uitvoert. Een rijopdracht met navigatie en een zonder. De bedoeling is dat je een routeopdracht succesvol afrondt.

Er zijn twee eisen waar je aan moet voldoen alvorens je mag deelnemen aan de taxiopleiding:

 1. Geldig rijbewijs B (Zonder aantekening van automaat)
 2. KIWA nummer (Via de rijschool verkregen)

Waarom een taxi opleiding nemen bij Rijschool Expert?

Rijschool Expert is in Leiden en omgeving toonaangevend voor wat betreft rijbewijzen en andere gerelateerde diensten. Jij bent dus in goede handen om gegarandeerd jouw taxiopleiding succesvol te voltooien. Rijschool Expert draagt dus zorg voor goede begeleiding bij de taxiopleiding. De opleiding staat per slot van rekening onder leiding van een gekwalificeerde en ervaren teamlid. Je krijgt theorie en praktijk tijdens de lessen. Je wordt ook in de gelegenheid gesteld om tips en antwoorden op je vragen te krijgen. Wanneer je bij ons de taxiopleiding volgt en afrondt, zul je alleszins ofwel als taxichauffeur aan de slag gaan of je eigen taxibedrijf opzetten.

Starten met een taxiopleiding?

De taxiopleiding wordt in Leiden gegeven, voor mensen die in de buurt wonen is het ideaal bereikbaar met eigen of openbaar vervoer. Wanneer je al in bezit bent van een rijbewijs, dan kun je meteen deelnemen aan de opleiding. Ben je geïnteresseerd? Dan zijn we telefonisch bereikbaar om jou te helpen of laat je nummer achter om gebeld te worden, je wordt dan geïnstrueerd met de benodigde te ondernemen stappen.

De
Autorijlessen
van
Rijschool Expert
worden door onze cursisten beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 18 recensies.

score

Meld je hier aan voor een TAXI OPLEIDING

Volg ons

Rijschool Expert is erg actief op verschillende sociale media als Facebook & Google +. Volg ons op deze platformen en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en acties door op de social media icons te klikken.

Rijschool Expert - © All Rights Reserved